Vid Flytt

I samband med att medlemmar ut flyttar och nya flyttar in, så inkommer det praktiska frågor om vad man behöver tänka på. Styrelsen har en text som vi kontinuerligt uppdaterar, så det är lätt att svara. Nedan är senaste uppdateringen.

Vid flytt

Du får ringa Telia 90200 och säga upp/avregistrera ditt Telia-grupp-abonnemang. Annars kan ny medlem beställa betaltjänster som du får betala i framtiden.

Ny medlem får sedan ringa Telia och registrera lägenhetens grupp-abonnemang på sitt personnummer.

Har du kvitterat ut gymnyckel eller liknande skall den lämnas till vice värden och hon skall lämna tillbaka dispositionsavgiften. 

Kan ju alltid kolla med HSB Göteborg angående fakturorna för månadsavgiften, men det brukar sköta sig automatiskt. Att tänka på är att det kommer ytterligare faktura/fakturor till er för den el ni förbrukat under de sista månaderna.

Tänk på att allt som tillhör lägenheten skall lämnas över till ny medlem i samband med övertagandet. Tänker på port/lägenhets nycklar, postfacksnycklar, förrådsnycklar, 1st parkeringskort(har ni ”hyrt” fler skall de ”sägas upp” och återlämnas hos vicevärden), router, TV-Box med fjärrkontroll, 3st Port-Taggar mm.

Lägenhet och samtliga tillhörande förråd skall tömmas och städas om inte annat kommit överens med köpare. Berätta gärna för köpare/mäklare i samband med överlåtelsen var dina förråd mer exakt finns. Föreningen/styrelsen/fastighetsskötarna gör numera ingen syn på lägenheten i samband med ägarbyte. Men skulle något vara oklart gällande det som föreningen ansvarar för enligt stadgarnas paragraf 32, så får ni höra av er, så får någon ansvarig titta på detta.