Vattnet avstängt 29/12

Från kommunens (stenungsund.se) hemsida..

Vattenläcka på Uppegårdsvägen

Det har uppstått en vattenläcka på Uppegårdsvägen. Vattnet kommer stängas av från klockan 08.00 onsdag den 29 december under arbetets gång. Vi uppmanar hushåll på Uppegårdsvägen (se karta) att tappa upp vatten under dagen för behov under onsdagen. Vi kommer att uppdatera hemsidan under onsdagen hur arbetet med att laga vattenläckan fortskrider.

Bra att veta

I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.